along punya story ! "aLoNg PuNyA sToRy": 2011

along punya story

Ahad, 25 September 2011

dah lame tak update blog

woww , dah lame gak rasanya aq tak update blog ..  
aq bz la skrg .. tak dew mase tok sume ni .. yela kan sekarang aq dah keje .. 
dulu tak keje , tu yang hari2 update blog ni ..

hahahahaa ...


wajah along bulan julai


wajah along bulan ogos


wajah along bulan september ..

hahaha , lain kan ... 

mane lagi hnsem ek ..?? hahahaaha , dah mule da nak prasaan .. =D

Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Khamis, 21 Julai 2011

Chelsea Sekadar Mampu Menang 1-0



Pasukan Pilihan Malaysia berjaya mengharumkan nama negara dalam pertemuan menentang antara Kelab Liga Inggeris (EPL) yang terkaya dan dibarisi bintang sepenuhnya, Chelsea di Stadium Nasional Bukit Jalil.
Walaupun tewas dengan, namun kekalahan 1-0 itu adalah sesuatu yang boleh dibanggakan kerana mereka berdepan dengan antara pasukan terhebat EPL.
Ini pastinya satu saat yang bersejarah bagi sukan bolasepak negara.
Chelsea mendapat jaringan tunggal melalui sepakan percuma oleh Didier Drogba pada minit ke-80.
Gol yang agak kontroversi itu bagaimanapun tidak mematahkan semangat barisan Pilihan Malaysia untuk terus menyerang kubu Chelsea.
Ternyata, cabaran yang dipertontonkan oleh pasukan negara telah mengejutkan Chelsea.
Pujian juga harus diberikan kepada penjaga gol, Farizal Marlias atas mutu permainan cemerlang  yang dipertontonkan malam ini.
Kehebatan beliau merupakan antara penyumbang terbesar kepada kejayaan pasukan Pilihan Malaysia.
Tahniah Pilihan Malaysia….kami bangga dengan anda.

Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Isnin, 20 Jun 2011

Ponsel Gȧllery's Photos - BlackBerry Bold 9000 - Rp. 1.900.000,- NEGO hub:081 233 111 818



BlackBerry Bold 9000

General:
* 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
* 3G Network HSDPA 850 / 1900 / 2100

Dimensi Ukuran:
* Ukuran: 114 x 66 x 14 mm
* Berat: 133 g

Display:
* 65K colors
* Layar 480 x 320 pixels, 2.6 inches
* QWERTY keyboard
* Trackball navigation

Sound:
* Getar, MP3 ringtones
* Speakersphone
* 3,5 mm jack audio

Memory:
* Phonebook praktis dan pengisian entri tak terbatas, Photocall
* Call record
* Internal 1 GB storage, 128 MB RAM
* microSD hingga 8 GB

Data:
* GPRS, Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
* EDGE, Class 10, 236.8 kbps
* 3G HSDPA, 3.6 Mbps
* Wi-Fi 802.11 b/g
* Bluetooth v2.1 dengan A2DP
* microUSB v2.0


Kamera:
* 2 MP, 1600x1200 pixels
* LED flash

Fitur:
* BlackBerry OS
* CPU, 624 MHz processor
* SMS, MMS, Email, IM
* GPS with A-GPS support, BlackBerry Maps
* Java MIDP 2.0
* BlackBerry Maps
* Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
* Media Player MP4/WMV/H.263/H.264 player
* MP3/eAAC+/WMA player
* Video player DivX/WMV/XviD/3gp
* Organizer
* Voice memo / dial

Baterai
* Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
* Siaga hingga 310 jam
* Waktu bicara hingga 310 jam



CARA ORDER & TRANSAKSI:

1. Pilih produk-produk yang anda inginkan. Jika butuh bantuan lebih lanjut silahkan hubungi kami via telpon di nomor 081 233 111 818 atau kunjungi website kami.

2. Format pemesanan, ketik:
Nama#Alamat lengkap#Kode Product#Type Barang#Color.
Contoh:
Muh. Irwan#Jl. Nurtanio No. 207 Bandung#PG0751B#Bold9000#Hitam
Kirim VIA SMS ke: 081 233 111 818.


SYARAT & KETENTUAN:

1. Hanya melayani pembeli yang serius.

2. Harga boleh NEGO, silahkan hubungi kami di nomor 081 233 111 818 via telpon untuk menawar. Untuk nego, kami tidak melayani SMS.

3. Segala biaya tambahan yang timbul karena transfer adalah kewajiban dari pembeli. Penerimaan pembayaran yang tidak sesuai dengan harga yang telah ditetapkan, akan mengakibatkan kami tidak akan memproses pesanan anda.

4. Anda bisa melakukan komplain jika barang yang Anda terima tidak sesuai atau cacat. Silahkan kirim barangnya kepada kami beserta garansi dan nota pembelian maksimal 1 minggu setelah barang Anda terima, kami akan mengganti dengan barang yang lain sesuai pesanan Anda. (Ongkos kirim kembali kepada Anda kami tanggung).

5. Nomor rekening akan kami kirimkan via SMS setelah ada kesepakatan harga, hal ini untuk menghindari adanya penyalahgunaan rekening. Kami menggunakan BCA, BNI, BRI, dan Bank Mandiri.

6. Melayani partai grosir.

7. Info lengkap, silahkan kunjungi http://www.ponselgallery.com/

8. Selamat berbelanja di tempat kami. Anda Puas Kami Senang...!!!


Harga: Rp. 1.900.000,- (NEGO)



Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Ahad, 8 Mei 2011

.:: selamat hari ibu ::.

kepada semua ibu n ibu saya sendiri SALMAH BTE ZAKARIA saya ingin mengucapkan selamat hari ibu ..


mama and abah aku ..

mama, mama adalah segala2 nya bg along .. tanpe mama , along tak adew kat dunia ni ..
terima kasih mama sebab beri kasih sayang yang secukup nya pada along ..
mama dah bertaruh nyawe semase melahir kan along ..
mama adalah mama yang terbaik untuk along ..
along mintak maaf kalau along dah menitiskan air mate mama ..
I LOVE U SO MUCH MAMA .. 

dari anak mu :- mohamad nazri bin abd aziz ( along )

PICTURE MY FAMILY



Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Selasa, 3 Mei 2011

.:: cikgu ayu ::.


Teringat masa dulu ada seorang cikgu
Sungguh ayu
Dia bertudung litup
Senyum menawan kalbu
Memang ayu

Tiap hari pagiku ceria didada ku
Kerna cikgu
Setiap bicaramu membenihkan cintaku
Cikgu ayu

Tiap hari sabtu
Aku berjumpa cikgu
Ahad pula berlalu,
Kenapa rasa rindu?
Kacaunya jiwaku mungkin kerna cintaku
Cikgu ayu
Cintaku
Cintaku

Jalan no 1
Rumah berwarna biru kampug ulu bharu
Disitu rumah cikgu
Cikgu ayu
Cintaku
Cintaku

Ulang dari mula

Ini kisah cintaku
Cuma aku yang tahu rahsiaku
Malu pada cikgu juga kawan-kawan ku ayah ibu

hahahahahahaha ..................


Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Sabtu, 16 April 2011

.::Luahan Hati::.



Pertama kali ku dengar suaramu
sayunya hatiku merindui dirimu
walaupun belum kita bersua muka
namun aku tetap jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
hatiku terpaut melihat senyumanmu
aku mengharap engkau menerimaku
kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikala kau meninggalkan aku
terhiris hati ini
terguris jiwa ini
menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
kasihku takkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
menuju mahligai bahgia
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
Oh kasih.....

Akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jikala kau meninggalkan aku
terhiris hati ini
terguris jiwa ini
menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
kasihku takkan hancur berderai
biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
menuju mahligai bahgia
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga
Oh kasih....
Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Rabu, 13 April 2011

M-Fashionalize Shop

::: For Ladies ::: [ ready stock ]



>Perst , Necklace & ring<

ITEM :
Marc Jacobs Perst = cost RM32 each
MiuMiu Perst = cost RM32 each
Necklace = cost RM22 each
Ring = cost RM10 each

::: Limited Stock :::

::: visit our shop at UPTOWN DANAU KOTA 
OR
::: can make an order by delivery post

>unisex bags< :::small size::: [ready to stock]



>unisex - bags<

::: each bag cost RM38
::: Limited Stock :::
::: visit our shop at UPTOWN DANAU KOTA 
OR
::: can make an order by delivery post

>unisex bags< :::big size::: [ready to stock]


>unisex - bags<
::: each bag cost RM48
:::Limited Stock:::
::: visit our shop at UPTOWN DANAU KOTA
OR
::: can make an order by delivery post



>>>>>>>ORDER FORM<<<<<<<

DO SEND YUOR DETAILS IN INBOX FB "Menol Senpai"

1) FULL NAME & ADDRESS

2) CONTACT NO

3) ITEM TO PURCHASE

4) PREFERRED BANK FOR PAYMENT
*CIMB BANK

::: POST DELIVERY = +RM8

::: for more info pLz call : 012 - 4972011 (aminul)

Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Selasa, 12 April 2011

.:: kalau dah bosan .. ni La keje nye ::.

hahaha ..
korang kalau bosan korang pown boleh buat keje mcm aku ni ..
bagus ni ..
lagi-lagi dikalangan korang yang masih sekolah ..
hahaha ..
nak tahu ke tak keje pe yang aku buat time bosan ..
ni die .. JENG JENG JENG ^_^










korang pown boleh buat .. PERHATIAN :- jangan terlalu kejam dengan lalat tu .. nak bunuh .. bunuh terus .. jangan siksa binatang tu .. hahaha .. lagi 1 .. dah bunuh .. jgn sampai leper lalat tu .. ok .. tak dew pape soalan .. SELAMAT MENCUBA !! ^_^

Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Isnin, 11 April 2011

Surat Cinta Bahasa Kesasteraan Tahap Tinggi ^^,


PUTUS CINTA?? Ha, bg surat ni kat awek ex korg :D

Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurikanostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjah segala kekusutan yang membelit taliperutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan syahdu.

Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin,kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan.

Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Piala Dunia 2022.

Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan akumenghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan.

Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting keruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan stlagmit yang bagai sembilu.

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipashelikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diriini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung didalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu,tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.

Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua mesti terjadi? Mengapa setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas belakangku.

Derita yang kau timpakan itu adalah bebanan yang terlalu berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat dugaan yang kutempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's,Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan lembu.

Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan.

Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya kepadamu. Nak tak?

Yang ikhlas,
kekasihmu..

Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Khamis, 24 Mac 2011

K.A.M.I bukan budak hingusan .. kalau berani LANGGAR !!!


kami bukan PAILANG bukan GENGSTER bukan MAFIA
kami hanya INSAN BIASA
tapi , kalau berani KUTIP la kami
KAMI SEDIA MENANTI 
hahaha .. nampak macam gengster kan ayat tu .. tak ade la .. kami tak gengster .. kami mcm anda semua .. makan nasi .. boleh mati .. boleh wat tu wat ni .. tapi tu la .. manusia .. tak boleh tgk orang yang lemah .. abis di caci nye .. hahaha .. tapi mang adat la kan .. sape soh jadi lembik .. wakaka .. kami tak langsi dan tak taksob .. cume kami nak peringat kan .. yang kami bukan kosong .. jangan pandang orang gune lutut .. hehe .. kami sebenarnye mahu cari kawan bukan lawan .. nak cari lawan pon boleh .. tak jadi hal .. orang dah jual kite beli la kan .. kalah menang tu blakang cite yang penting berani tu kene ade .. ccaaaiiiyyyoookkkk !!! 

ini dia wajah
K.A.M.I 
ANAK WARISAN TAMAN 
 atas :-
alim , udin , lee , ayie , gunduk , tem , siddiq , abang

 bawah :-
along , masjoe , adeq , giey , haikal , khai 


Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Rabu, 23 Mac 2011

* kenangan semasa di PLRWS sungai udang melaka *

rindu gila beb 
banyak kenangan walaupun hanya seminggu
kalau diberi peluang pergi 

 mesti pergi punya (",) 

ALBUM SEMASA LATIHAN DI PLRWS

 TENGAH BUAT KEBAJIKAN ..
TAK ADE KERJA AMIK PIC .. 
HAHAHA


RELAWAN PLATUN 1 
SEGAK TAK ??


 RELAWATI PLATUN 1
SEMUA CONTOL AYU ..
HAHA
 
 INI DIA WAJAH WAJAH PLATUN 1
TERBAIK WOKK !!!

 4 BUDAK BOTAK..
MALAM LAST NI


insyaallah kalau ade rezeki bulan 4 ni kami ade khusus lagi di PLRWS sungai udang melaka .. hope dapat berjumpa semua yang terlibat dalam khusus asas ni .. tak dapat semua separuh pown jadi la .. hehehe




Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

~ ** dairi seorang pemalas **~


perut ku lapo sangat ... ku pk kan ade lagi makanan di dapur ... 
skaLi ku pergi ... haram kejadah je yang tinggaL .. hahaha ...
tak de makanan !!! ........ tak pe ... ku ingat kembali care2 mak aku 
masak nasi goreng .... so, aq sudah ingat .... hehehe ... then aku 
pegi kedapur semule .. tgk nasi .. nasi ade lagi .. n aku amik nasi tu .....
aku de terbau piyau piyau ....... sekali nasi tu basi da .... ingat tek de harapan 
daa nak makan ..... pastu ..try tengok kat laci ... ade mee halus ... so, niat dihati 
nak masak mee plak .. perot dah tak tahan da ni ....... n amik periuk nak panas kan air ...
tak sedo kaki dapo tu patah .. tergenlincir periuk tu jatuh ... slamat air tak panas lagi ...
so, kene kemas ... n amik air balik tok panas kan air sbb nak rendam mee tu ...  
so .. pastu mee dah Lembut Laa kan ... n nak masak .. bukak peti sejuk .... hahahahahaha
lade tak de .. myaso pLak kiso Lade ... aku menangis jap sbb potong bawang ...
hahahaha.... then dah siap kiso Lade ... amik mee tu terLanggo pLak bekas ajinamoto ..
pppuuupppppp ...!!!!!!!! bersepai kace .. aduyai , kemas pLak ... tgh2 kemas ...
terpijak kace .. aku gelepo n punggung aku terkene bucu mesin jahit mak aku ... perrghhhhhh !!!
die punye sakit .. jangan cakap Laa.. tgk kaki darah dah menitis ... beso tu Luke ...
kire dah siap2 kemas tu semue ....nak masak Laa ni ... dah tumis lade ..
pecah teLo ... telo busuk .. 1 fmly aku tersedo dari tido sbb terhidu bau telo busuk ..
n aku tuko kuali .... kuali tu aku lempar tros kat bLakang .... n,amik kuali baru ...
tumis baLik lade ... dah tak amik teLo da takot ... hahahahaha ,, pastu tumis lade balik ...
tgh2 tumis mbe pLak datang n panggil ... hahahaha ,, hangus pLak lade tu ..
g dapo .. api sampai atas kuali ... sLamat tak meletup ... kLo tak .. tak de umah Laa aku pasni...
basoh pLak kuali tu ... kaLi ni waLaucm mane pon kene berhati hati ... pastu , alhamdulillah ....
berjaye jugak masak mee goreng .... mang maLang maLam ni .. nak masak ni sume dapat .. kenyang
dapat ,, penat dapat .. sakit pon dapat ... hahahaha ... nasib nasib ....
Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Selasa, 22 Mac 2011

**waiting 4 the end**

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear

Waiting for the end to come
Wishing I had strenght to stand
This is not what I had planned
It’s out of my control

Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It’s hard to let you go

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last
I wish it wasn’t so

What was left when that fire was gone
I thought it felt right but that right was wrong
All caught up in the eye of the storm
And trying to figure out what it’s like moving on

And I don’t even know what kind of things I said
My mouth kept moving and my mind went dead
Picking up those pieces now where to begin
The hardest part of ending is starting again

All I wanna do is trade this life for something new
Holding on to what I haven’t got

This is not the end
This is not the beginning
Just a voice like a riot
Rocking every revision
But you listen to the tone
And the violent rhythm
Though the words sound steady
Something emptys within em

We say yeah

With fists flying up in the air
Like we’re holding onto something that’s invisible there
Cuz we’re living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it forget it
Let it all disappear
Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Ahad, 20 Mac 2011

**weLcome to my bLog **

assalamualaikum ...

selamat skodeng 2 my blog .. ni adalah blog terbaru aku .. tak siap adit lagi .. hahaha


penghuni rumah 


 mohamad nazri bin abd aziz 

21 tahun

mersing , johor 

taken by nurhidayah bte khairuddin ( ieya )



Terima Kasih Kerana Membaca Entry Along ! Like Kalau Suka !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



 
Copyright © . All Right Reserved by along slumber